Friday, June 7, 2013

Philadelphia

Torsdagen den 6 Juni

Efter cirka 2 och en halv timmas körning är vi i Philadelphia.  Vårt hotellrum är inte klart ännu men vi parkerar i parkeringshuset brevid hotellet. Hotellet ligger mitt inne i staden och parkeringshuset är överfullt. Bilarna står i flera rader, kanske fem bilar framför varandra. Man måste lämna nycklarna till parkeringsvakten utifall han måste flytta bilen då någon som står innanför din bil kommer före dig. Det känns lite läskigt att lämna nycklarna till bilen då all vår packning är i bilen.  

Vi är sugna på att spana in gamlastan. Flera scener ur National Treasure är inspelade i Philadelphia och vi är berädda på ett litet äventyr. Det visar sig att det är lång kö för att få gå in och se på klockan men den går rätt fort.

 
Liberty Bell
 
 
Efter vi sett på klockan känner vi oss lite vilse vad ska vi göra härnäst. Vi spanar runt på lite gamla byggnade och bestämmer oss att ta färjan till andra sidan floden, Delaware river, och gå på akvariumet. Delaware floden går genom 5 delstater. Idag åker vi från delstaten Pennsylvania till delstaten New Jersey på andra sidan.
 
 
Resan över tar 15 minuter för färjebolaget tror att de kör någon sorts sightseeing båt och tar en extra sväng upp på floden.
 
 
Aquariumet var trevligt. Clara uppskattade barnavdelningens alla bus.
 
 
 

No comments:

Post a Comment