Wednesday, June 5, 2013

Washington


Tisdagen den 4 Juni

Då var vi på väg till Sverige. Först ska vi stanna till i New York, Washington och Philadelphia. 

Efter vi stigit av flyget i New York hyrde vi en bil och gav oss av mot Washington. Tyvärr landade vi vid 6-tiden och rustningstrafiken var hemsk. Vi bestämnde oss för att stanna och äta först. Vi stannade till vid ett kebabställe.

På väg till matstället gick vi förbi en lokal där det predikades högt och tydligt ända ut på gatan. Längre fram stod en man och kissade. Han hade öppnat dörren till sin bil så man inte skulle se vad han gjorde men det skvalade högljudt. Jag började fundera på vad detta var för område.

Utanför matstället stod massor av taxibilar och när vi kom in så var det fullt av förare. Det visade sig att det var inte en grekiskt restaurang utan en pakistansk. Den var fylld av män och i ett hörn hade en man rullat ut sin matta och bad.

Vi gick upp till disken där man beställde och tittade på all maten som låg upplagd. Olika sorter av spett och grytor. Vi köpte lite av varje då vi inte visste vad vi skulle tycka om. Maten var väligt stark men smakade gott. Kycklingen på spetten var väldigt saftiga. Efter maten väntade 4 timmars bilåkande till Washington.

Onsdagen den 5 Juni

Washington here we come. Jag hade önskat att få gå runt och se de olika minnesplatserna så efter frukosten traskade vi iväg.

Dagens överraskning. Vita huset är inte så stort och ligger inte direkt på en kulle.

 
Här står vi framför vita huset.

No comments:

Post a Comment